Logo header 890

Selecteer de taal

Duiken van hoge duikplanken en platforms

001 schoonspringen 1Hallo! Ik ben Martina en ik wil je mijn favoriete sport laten zien. Kom maar mee! Meer heb ik niet nodig.

Weet je al wat mijn sport is? Ja inderdaad, we zijn in het zwembad. Denk je dat het zwemmen is? Nou.. niet helemaal. Maar je zit op het goede spoor want we kunnen allemaal goed zwemmen.
Hier is nog een aanwijzing. Tijdens het opwarmen gebruiken we al onze spieren. En we oefenen ons evenwicht. And one last hint: none of us is afraid of heights!

Voor mijn sport moet je je goed concentreren. En goed kunnen bewegen is ook belangrijk.
En de laatste aanwijzing: je moet geen hoogtevrees hebben! Weet je het al? Ja! Het is schoonspringen! Van de duikplank!

We oefenen op de duikplanken van 1 meter en 3 meter hoog.

Een sprong maken is heel leuk, maar het is soms ook wel erg lastig. Schoonspringen moet je goed oefenen. Wil jij het ook wel eens proberen? Het leukste komt nog.

Op een dag mogen we springen vanaf de allerhoogste duikplank. Het is eigenlijk geen plank maar een vast betonnen platform van een toren. We beginnen met de toren op vijf meter hoogte. Hoe hoger hij is, hoe voorzichtiger we zijn. En dan van de toren op ZEVEN meter! We kunnen niet wachten tot we van de hoogste toren mogen springen, die is tien meter hoog! Vanaf deze toren voelt bijna alsof we vliegen. Wist je dat schoonspringen al honderd jaar een onderdeel van de Olympische spelen is? Maar toch is de sport niet erg bekend. Daarom wilde ik het je graag laten zien. Ik hoop dat jij ook geniet van elke sprong in het water. Net als ik!

Kijk eens hoe het gaat op het volgende filmpje van NPO  (klik op de link)